сряда, 23 януари 2013 г.

Постни кифлички с локум


 

Закуска подготвена от вечерта за сутринта. Винаги се получават и са страхотни.


Необходимите продукти: 
1 кг брашно, 
6500 мл вода, 
2 ванилии, 
150 грама захар, 
150 мл олио,
1/2 ч л сол, 
32 бр локум, 
2 ч ч орехи, 
лимонова кора,
1 кубче мая, 
сусам, 
маково семе.


 В половината вода се слага маята и една лъжица захар за да кипне. Замесете тесто с останалата част от водата с олиото, захарта , солта  и маята. Оставете тестото една нощ, или по малко, да втасва може и в хладилник.. Когато е готово разделете на 4 топки и разточете, нарежете на 8 парчета и навийте кифлички с локум и ядка. Отново оставете да втасат малко, намажете с яйце по желание и поръсете с маково семе или сусам. Печете на 180 градуса докато се надуят и порозовеят.
Ако искате да направите по- малки кифлички направете 5 топки от тестото. 
Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар