събота, 26 януари 2013 г.

Какаови пастички с ябълки и крем




Експериментите в кухнята нямат край! Това са пастички две в едно. Събрах две рецепти и се получи нещо много, много вкусно.  Нямах търпение даже да изчакам да се стегне перфектно крема и ги нападнахме трябваше да снимам бързо преди да са изчезнали.


Необходимите продукти за блата : 4 яйца 1 ч ч захар, 1 ч ч брашно, 1/2 бакпулвер, 1 ванилия, 2 с л олио, 3 ябълки, 1/2 ч ч кафява захар, 1/2 ч л канела, 1 с л какао.
Яйцата се разбиват със захарта, добавят се олиото и сухите съставки. Ябълките се почистват и настъргват, поставят се върху хартия за печене и се поръсват с кафявата захар и канелата. Поливат се с тестото и се пекат на 180 градуса за около 25-30 минути. Като извадите блата обърнете, отстранете хартията и оставете да се охлади. Разрежете на половина.


За крема: 800 мл прясно мляко, 1 натурално царевично нишесте, 50 гр масло, 5 с л захар, 100 гр бял шоколад, 1 ванилия. Кипнете млякото и сварете нишестето, докато е горещо добавете маслото и шоколада. Бъркайте докато се разтопи.  Залейте блата с крем и оставете отново да се охлади и стегне.
Захлупете двете половини, като залепите крем с крем, и нарежете на пасти.
За глазурата : 50 мл прясно мляко, 100 гр натурален шоколад, затоплете млякото и добавете шоколада, бъркайте докато се разтопи и стане гъста глазура.
Залейте с глазура, поръсете с ядки шам фъстък или бадеми и готово имате страхотен лек десерт.  Да Ви е сладко!


Познахте ли кои рецепти съм комбинирала?

2 коментара:

  1. Чудесни пастички!
    Кремчето е много примамливо и вкусно!
    Усмихнат и сладък уикенд! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Мира, вкуснички бяха и със сигурност ще ги повторя, може би с нови добавки, ама това съм аз не правя нищо напълно еднакво.
      Приятен ден и на теб и нови вдъхновения!

      Изтриване