вторник, 22 януари 2013 г.

Хляб с мляко в различни варианти



Първи вариант: с чубрица и други подправки.
Необходимите продукти за тестото: 400 мл прясно мляко, 1 с л захар,1 ч л сол, 1 яйце, 100 мл олио, 20 гр мая, брашно за меко тесто.
 С това тесто са направени всички хлебчета но с промяна в подправките и мазнините. От тази доза излизат два хляба в продълговати кексови форми.
След като омесите тестото по познатия на всички начин се оставя да втаса . Когато удвои обема си се разделя на две,всяка топка разстила на кора . Наръсете с подправки чубрица или каквато друга желаете навийте от двете страни към средата. Поставете във форма и оставете отново да си почине. Печете на 180 градуса за около 40-45 минути.


 Втори вариант: със слънчоглед,ленено семе, лютеница и сирене. Тук вместо чубрица намазахме лютеница и поръсихме със сирене и семенца.


Трети вариант: със сусам, масло и маково семе. В този вариант сменихме и мазнината , сложихме масло и го направихме по усукано като форма.


Тъй като е само със сусам и мак е подходящ да се хапва и с мед.


Четвърти вариант: със сусам и сухи подправки. 




Пети вариант: с зелени подправки, зехтин, чушки и топено сирене.

 Тук сменихме и олиото със зехтин, добавихме копър, магданоз, маслини и парченца чушки. Оформихме го на парченца, като във всяко сложихме по едно кръгче топено пушено сирене . Нашето любимо Жоси. Без да се стараете да направите хубави топчета става много приятно рошаво.



Такъв аромат се носи от тези хлебчета че може да не готвите друго, защото ще го нападнете веднага след като е готово. Използвайте фантазията си и със сигурност ще измислите и други.
Да Ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар