петък, 29 април 2016 г.

Козунак - Стъпка по стъпка за начинаещи с мерак



За всички, които искат да си направят домашен козунак с много конци и чудесен вкус! Надявам се да ви е от полза и да е достатъчно като информация.


Започвате с миксера и яйцата. Разбийте ги със захарта ванилията и лимоновата кора. През това време сложете млякото в хлебопекарната и маята, за да се разтвори.


През това време сложете млякото в хлебопекарната и маята, за да се разтвори. Добавете малко от брашното в яйцата и разбъркайте. 


Изсипете цялата яйчена смес при млякото. Добавете брашно и ром и пуснете на режим за месене. В края на омесването започнете да добавяте мазнината на части.

Оформете конците по следният на чин.

Оформете козунаците и оставете да втасат. Намажете с яйце, поръсете със захар и бадеми и изпечете на 180 градуса за около 40 минути.



Дори да не успеете от първият път не се отчайвайте, ще се получи!

Остава Ви да опаковате и поднесете на любими хора за празника,


а те ще се насладят на конците и ще са много доволни!
Ако се навихте и запретнахте ръкави, благодаря Ви за доверието!
Споделете с бутоните под публикацията!










4 коментара:

  1. Страхотен козунак, браво!

    ОтговорИзтриване
  2. Без да искам изтрих един въпрос на мой читател, който питаше дали има само едно втасване. Да след омесването може да се остави само за 10 минути да почине тестото, оформям конците, както съм показала и втасвам само след като оформя.

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ти за страхотната рецепта, Любче! Вече не купувам от магазина. Винаги стават твоите козунаци най-хубави от всички останали!
    Весели празници!

    ОтговорИзтриване