понеделник, 21 януари 2013 г.

Руло Мока-ром


Яде Ви се нещо сладко, ама не много и не мазно и тежко, а с лек крем и малко шоколад. Ето това е вашият десерт! Страхотен вкус, уникално руло, което доставя удоволствие на всичките ви сетива. Направете си го и после ще си говорим.


Необходимите продукти: 5 яйца, 150 гр брашно, 1 ч л бакпулвер, 1/4 ч л сол, 200 гр захар, 2 с л инстантно кафе разтворено в 1 с л вряла вода, 90 гр масло.


Разбийте яйцата със захарта на гъст крем , добавете на порции маслото и сухите съставки като ги редувате, накрая добавете и кафето. Изсипете в тавичка с хартия и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 минути. Завийте на руло докато е топло да се оформи. Като се изстуди наръсете с малко сироп.


За сиропа: 2 с л ром, 1 ч л ванилов екстракт и 2 с л подсладено кафе.


За крема: 800 мл прясно мляко, 1 царевично нишесте, 5 с л захар, 1 с л ванилов екстракт, 100 гр бял шоколад, 30 гр масло.
Сварете крема, като е готов добавете маслото и шоколада да се разтопят в него.
Когато леко се охлади крема намажете обилно и завийте с помощта на алуминиево фолио.
Оставете рулото да се охлади няколко часа в хладилник и украсете с глазурата.


За глазурата : 50 мл сметана 100 гр черен шоколад, 40 гр бял шоколад за украса.


Моето реших да украся със сърчица 
Може да го нападнете веднага след, като сте го украсили то е вече охладено и лесно ще го нарежете. Пък и не се трае покрай това изкушение, дори да сте на диета ще се наложи да я прекъснете.  Да Ви е сладко! 
  

Няма коментари:

Публикуване на коментар