сряда, 20 май 2015 г.

Спаначено руло



Супер свежо спаначено руло, с много разяждащ вкус точно за студено предястие. Вчера моят мъж ме предизвика, като каза, че не мога да направя солен вариант на банановия терин. Аз обаче не се предавам замълчах си и днес реших да изненадам всички с това много яко руло.


Необходимите продукти: 2 белтъка, 1 яйце, 1/2 ч ч замразен спанак, 1 щ сол, 1 скилидка чесън, 3 с л олио, 2 с л прясно мляко, 1 ч л бакпулвер, 2/3 ч ч брашно.

За плънката: 200 гр крема сирене, 220 гр извара( аз използвах италиански млечен продукт като извара, но по маслен), 2 скилидки чесън, 5 с л зехтин, 10 стръкчета див лук, сол черен пипер на вкус


Разбийте белтъците на сняг. Всичко останало без брашното, смесете в блендер и пасирайте. Добавете брашното разбъркайте с шпатула, добавете белтъците и отново леко разбъркайте. Изсипете в тава с хартия на дъното леко намазана с масло или олио. изравнете и изпечете. Внимавайте да не се препече, ще загуби цвета си и ще се троши. Извадете от фурната премахнете хартията охладете за няколко минути и намажете с плънката. Завийте на руло, хубаво увийте в стреч и охладете за 1 час в хладилник. Поднесете както ви харесва просто нарязано на парчета или измажете с крема сирене и поръсете с магданоз или копър. 


Мммммм, нямам търпение да се прибере домочадието и да им видя физиономийките.


Да Ви е сладко! 
Ако Ви е харесала новата ми измишльотина, моля споделете я в любимата си мрежа с бутоните под публикацията. Благодаря!



Няма коментари:

Публикуване на коментар