вторник, 19 май 2015 г.

Бананов терин с ванилов крем


Като си харесах този крем и този блат по отделно реших че ще ги събера в една рецепта. Добавих един банан и малко карамел за глазура и резултата е повече от вълшебен.


И така за блата ще ви трябват следните продукти:  4 белтъка, 160 гр захар, 60 гр брашно, 2 с л олио, 1/2 ч л бакпулвер, щ сол.
Белтъците се разбиват заедно със захарта до плътен сняг. Прибавят се пресятото брашно с бакпулвера и солта, олиото и ванилията. Разбърква се внимателно с шпатула.
Сместа се разстила в тавата от печката застлана с хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до светло кафяв цвят. Охлажда се.


За крема: 500 мл прясно мляко, 50 мл вода, 1 пудинг ванилия, 1 с л нишесте, 1 ванилия, 3-4 жълтъка, 1 пакетче желатин, 150 гр захар, 200 мл сметана.    http://samozagladni.blogspot.com/2015/05/blog-post_87.html
Накиснете желатина във водата.
Сварете 400 мл мляко а в останалото разтворете нишестето и пудинга. Разбийте жълтъците със захарта и ванилията. Смесете ги с нишестето и добавете топлото мляко към тях с непрекъснато бъркане. Върнете на котлона и гответе докато заври. Махнете от котлона и добавете накиснатия желатин. Оставете да се охлади напълно може да покриете с фолио за да не хване коричка. Разбийте сметаната и я добавете към охладения крем.


Подгответе форма за кекс като поставите фолио за свежо съханение така че да излиза и от вън. Поставете охладения блат изсипете крема. Сложете банана по средата и леко притиснете. загърнете блата така че да се затвори отгоре. Завийте с фолиото и оставете да се стегне за няколко часа. Извадете поставете в чиния и премахнете фолиото. Украсете с карамел и поръсете с филирани бадеми.


А сега му се насладете! Да Ви е сладко!

Ако ви е харесала моята измишльотина, направете следното: споделете я с бутоните под публикацията. Благодаря !




1 коментар: