вторник, 28 октомври 2014 г.

Сладки с шоколад и ароматно масло - Рудолф


Трябваше да се изпробва и тази рецепта. При толкова много купени такива сладки и толкова харесвани от всички у дома, приех предизвикателството да си докажа, че мога и аз да ги направя.


Предстои нещо страшно, предстои нещо адски вкусно, предстои нещо уникално ароматно! Не съдете по вида, защото вкуса и аромата не могат да се усетят от снимката  просто си ги направете!


Необходимите продукти: 300 гр брашно, 200 гр масло, 100 гр кафява захар, 1 чйце, 1 жълтък, 1 ванилия, 1 ч л бакпулвер, 40 гр млечен шоколад, 60 гр черен шоколад, 5 с л лешникова паста (Нутела или друга) 



Разтопете маслото в касерола и оставете да се запържи леко и замирише на лешниково масло. Оставете го да се охлади.
Пресейте брашното с бакпулвера и добавете захарта и ванилията. Добавете яйцата и маслото и омесете тесто. Получава се ронливо тесто добавете и начупения шоколад. и завийте в стреч фолио. Оставете да се охлади в хладилник оформено като салам. След като се охлади го нарежете на 24 парчета. Оформете топчета и печете по 12 върху хартия на 180 градуса. Втория вариант направих в хартийки за мъфини и поставих по 1 к л Нутела в средата на всяка топка.


И двата варианта са супер! Аз изчезвам, стискайте палци!

Да Ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар