вторник, 14 октомври 2014 г.

Лютеница - аламинут



Това ви се струва невъзможно нали. Да ама аз днес си направих такава, много бърза лютеница. Тук е важно не толкова съставките, а начина на приготвяне. Та за него ще ви разкажа по-надолу. Не се чудете ами си направете, докато има тук- там зеленчуци още. Аз винаги си приготвям моркови на ситно във фризера, и си изварявам домати за пица и спагети, та набързо им намерих  ново приложение.


Кой би отказал такова угощение?



Необходимите продукти: 1 буркан доматено пюре
(400мл), 3  големи буркана чушково пюре( 1,800кг), 6 патладжана средни, 3-5 моркова, 1-2 глави лук, сол, захар, черен пипер, кимион. Солта, захарта и подправките са изцяло на опитване.


*Патладжаните се почистват и режат на кубчета, посоляват се и се оставят, за да си пуснат черния сок.
 *Лука и морковите се нарязват на ситно или се минават през блендера за по-лесно. Леко се запържват и към тях се добавят изстисканите патладжаните, задушават се и се пържат до готовност. 
*Прибавят се пюретата, солта и захарта, всичко се пасира. 
*Пече се във фурна до готовност, като се бърка през 5-6 минути. 
*Добавят се ароматните подправки и след 5 минути сте готови с лютеницата аламинут. 
Оставете да се охлади и напълнете в сухи бурканчта. Стирилизирайте за капачка поне за 20 минути.


Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар