сряда, 22 октомври 2014 г.

"Пухчета" със сирене


Корейската вълна продължава с тези вкусни пухкави сиренки. Оформени по два начина. 

Необходимите продукти: 250 мл вода и 50 гр брашно за пареното тесто; 20 гр прясна мая, 60 мл прясно мляко, 50 мл заквасена сметана, 1 ч л сол, 1 с л захар, 50 гр масло, 550-600 гр брашно. 
Сирене и олио за плънката


Пригответе пареното тесто, внимавайте да не стане на бучки. Оставете го да се охлади.

Замесете меко тесто с всички останали продукти и прибавете изстиналото парено тесто. Тестото е лепкаво но го оставете така да втаса. Набрашнете плота за работа добре и сложете тестото. Поръсете с брашно тестото, разстелете го и го разточете на кора с големина около 50-70см. Поръсете с олио и натрошете със сирене.  Навийте на руло и нарежете на 12 парчета подредете в тавичка с хартия на дъното.
 Другия начин е да направите малки топки и в средата на всяка да сложите доволно количество сиренце. 
Оставете отново да втаса и намажете с разбито яйце. Печете около 40-45 минути на 180 градуса.


Очаквайте и сладък вариант с плънка!


Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар