понеделник, 27 октомври 2014 г.

Cone cakes &Pumpkin cream - Сладоледени кексчета за татко




Специален повод за много специален човек за мен, ме накара да се замисля за нещо. Какво обичат и малки и големи? Сладолед...нали! Да но през зимата и в студеното време не е особено подходящо да се черпи със сладолед, особено когато ще има и деца. Та така реших само формата да е на сладолед.



Необходимите продукти: 2 яйца, 1 ч ч прясно мляко, 125 гр масло, 4 с л сусамов тахан, 2 с л брашно от рожков, 2 с л какао, 1 1/2 ч ч кафява захар, 2 ч ч брашно, ванилия, 1 1/2 ч л бакпулвер, 

Разбийте маслото и захарта на крем. Прибавете сусамовия тахан. Добавете яйцата едно по едно, след това добавете и сухите съставки смесени предварително. Подредете кофичките във форма за мъфини. Сложете по една сладоледена лъжица от сместа във всяка кофичка и печете около 30 минути на 180 градуса. След като се охладят напълно ги украсете с крем и шоколад.


Крема е много подходящ за сезона, а вкуса е невероятно нежен и богат.
За крема: 200 гр маскарпоне, 100 гр кондензираното мляко
(долче ди лече), 1 ч ч пюре от тиква, 1 ванилия, 1 к л канела, 2 ч л сок от лимоново сладко.
 Шоколад за украса 150 грама разтопен с 2 с л олио, настърган бял шоколад.
Разбъркайте на ръка маскарпонето добре със кондензираното мляко, и на части добавете пюрето от тиква. Канелата и лимоновото сладко добавете накрая.

Шприцовайте с пош розички от крема върху кексчетата и залейте с шоколад. Поръсете с бял шоколад и се насладете на вълшебния миг.


Да ви е сладко!


1 коментар: