вторник, 12 февруари 2013 г.

Ще ядем, ще ядем вкусна торта със крем !





И така моята малка принцеса става на девет години! Сякаш вчера се роди и проходи, а днес вече е голяма ходи на училище и носи медали от състезания. Отпразнувахме скромно рожденият ден в домашна обстановка, но деца та се позабавляваха и хапнаха от моите кифлички, мъфинчета, торта и тн. Много ми се искаше да направя всичко сама и с това да покажа колко много я обичам. Готвих,  месих украсявах и все ми се струваше, че е малко. Накрая почти успяха да изядат 1/5 от всичко.  


Тук ще сложа линкове към рецепти, които съм използвала и ще обясня само за тортата, защото нея не съм публикувала досега.
Това е рецептата за кекса, ( този беше доста по-оцветен).
http://samozagladni.blogspot.com/2013/01/blog-post.html , а това са кексчетата само че с какаов маслен крем.


Това е рецептата за пухкави кифлички със сирене . 


, а това са пряники сърчица и с оцветена глазура. Мноооого трудно ги изрязах направо полудях, но съм способна на всичко за да звучи любовта ми от всякъде и Поли да го разбере без да и го казвам.

Та на края за тортата, направих блатовете по рецепта за торта Медовик .
Необходимите продукти: 3 яйца, 1ч захар, 3-4 с л мед, 1 ч л сода, 1 ч л бакпулвер, 2 1/2 ч ч брашно.
На водна баня се разбиват всички продукти без брашното, докато удвоят обема си. И след това се добавя брашното и 25 грама масло. Тестото се оставя в хладилник за 5 -6 часа. Разделя се на 4 топки, разточват се блатове с диаметър 24 см. Пекат се блатове върху хартия за печене, в загрята на 200 градуса фурна за ~ 8 минути да се зачервят или по-точно да порозовеят.

За крема : 500 мл маскарпоне, 1 ч пудра захар, 400 мл заквасена сметана. Разбийте маскарпонето със захарта на крем добавете заквасената сметана и аромат по желание, и готово. Крема е готов лек и достатъчно влажен, за да намажете блатовете и те да омекнат без да се сиропират.
За украса: 300 мл течна сметана, шоколад, фондан.

На нас ни беше сладко дано и на вас , ако решите да си я приготвите!






   

Няма коментари:

Публикуване на коментар