сряда, 27 февруари 2013 г.

Крем с карамелено меренге и шоколадова заливка


1

Леко меко и приятно кремче с пухкаво капаче. Вдъхновена от крем Фуджиама реших да пробвам мой модел крем.


 Необходимите продукти : 2 жълтъка, 700 мл прясно мляко, 4 с л захар, 1 ч л лимонова коричка,  6 с л нишесте.
За меренгето : 2 белтъка, 4  с л  захар
За заливката : 60 гр млечен шоколад,  50 мл прясно мляко.


Смесете нишестето с захарта, жълтъците, лимоновата кора  и 100 мл мляко.
Загрейте останалото мляко и постепенно сипете нишестето в млякото, бъркайте докато се сгъсти. Насипете крема в чашки и оставете да се охлади. Аз нямах време много да го чакам и си личи.
Разбийте белтъците на сняг, разтопете захарта и на тънка струйка го добавете в белтъците при бъркане на най висока скорост на миксера.
За заливката загрейте млякото и добавете шоколада на парченца да се разтопи напълно. Внимавайте да не кипи и да не загори.
След като изстине крема сложете от меренгето отгоре и залейте с шоколадовата глазура.


Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар