четвъртък, 7 февруари 2013 г.

Февруарски страсти





Месеца на виното и любовта, за мен е пълен със страст и вдъхновения, за нови кулинарни творения.  Хубаво е да се обичат всички и да се случват само хубави неща. Колкото повече си мисля толкова повече се вдъхновявам.


Този кекс е уж обикновен, но е направен с много любов и наистина стана по-различен.  Хората които го опитаха решиха, че има някаква тайна рецепта, но не няма нищо особено. Имах идея да сложа малко чили в червеното само за една  идея люто, но се оказа че нямам, в следващия ще сложа със сигурност.


Необходимите продукти: 5 яйца, 500 гр захар 300 мл прясно мляко, 1 бакпулвер, 2 ванилии, 130 мл олио, 1 ч л лимонова кора, 2 с л какао, 3 ч ч брашно, 1 ч сладко от кайсии, 1/15 к л боя.
* Ако имате домашни лимони си направете захаросани лимонови корички, стават лесно и са уникални в сладкиши.



*Яйцата се разбива със захарта на крем , добавят се олиото и на части прясното мляко и брашното с бакпулвера и ванилията.
* Отделете 1 чаша от сместа и я оцветете с боя , добавете и две лъжици сладко и 1 л брашно.
* Отделете  1 чаша от сместа и добавете към нея какаото предварително разтворено във вода. Да стане на каша.


Подмажете формата с масло и изсипете половината от бялата смес в средата на бялата сложете половината от  кафявата. Отгоре изсипете червената и върху нея втората половина от кафявата.  Най-накрая залейте с останалата бяла смес. Печете на 180 градуса до суха клечка .
Става доста голям кекс затова си предвидете голяма форма. Когато го извадите от формата го залейте с кайсиево сладко.
Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар