сряда, 27 февруари 2013 г.

Хляб с два вида брашно




Вкусни хлебчета с два вида брашно. Най после се престраших да направя хляб и с типово брашно. Все си мислех че няма да се получи, но резултата е повече от задоволителен. 


Необходимите продукти: 400 мл вода, 400 гр бяло брашно, 400 гр типово брашно, 20 гр мая, 50 мл олио, 1 с л захар, 1 ч л сол.
Сложете водата в голяма купа със захарта , бялото брашно и маята. Разбъркайте добре и оставете да се навдигне. Добавете олиото, солта и 300 гр от типовото брашно, омесете добре. Останалото брашно използвайте докато разделяте и оформяте топките. Тестото разделете на 4 топки и разточете на дълги елипсовидни кори. Намажете с олио по средата,  по дължина и навийте на руло от късата страна. Трябва да се получи, като дебела кифличка. Разрежете с остър нож средата на кифлата по дължина. Оставете да втасат , намажете с вода и печете на 180 градуса до леко зачервяване.


Обикновена рецепта, но си струва да се направи. Стават красиви и вкусни. Да ви е сладко!



2 коментара:

  1. Много красиво оформени хлебчета!
    Типовото брашно придава невероятен вкус и аромат на хляба.
    Сега може да пробваш и други комбинации.:)
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Със сигурност ще пробвам и други, хареса ми :) И на теб хубав ден Мире!

      Изтриване