събота, 23 февруари 2013 г.

Крем " Фуджиама"



 На гости в приятели, които винаги са готови за купон. Докато децата играят, а мъжете все още не са се прибрали , ние с Цвети приготвяме десерта. Аз веднага реших че този крем ще бъде публикуван в блога, за да може всеки който реши да си го направи, да се докосне до едно страхотно блаженство.
   Това е специалитета на домакинята. Малко по-късно в друга публикация ще Ви покажа и уникалната салата на домакина.



Необходимите продукти за крема : 4 жълтъка, 1 л прясно мляко, 1 в ч захар, 7 с л брашно.

Захарта се карамелизира в тенджерка, в която ще се вари крема. В голяма купа се разбиват жълтъците с брашното и прясното мляко. Когато захарта е разтопена напълно и е светло кафява на цвят се изсипва млякото и с непрекъснато бъркане докато се разтопи карамела се сварява крема .Трябва да се получи гъст крем. Отделя се от котлона и се изстудява при непрекъснато бъркане.

За белтъчната смес : 4 белтъка, 1/2 в ч захар.
Белтъците се разбиват на гъст сняг с твърди лъскави връхчета. Една трета от белтъците се слага в крема, а с другата се украсява крема отгоре .

За какаовата заливка : 3 с л какао, 5 с л захар , 50 мл вода.  всички продукти се загряват в малък съд и се залива крема.

Поръсва се с орехи и се оставя да стегне в хладилник.



Нямам търпение да споделя това вълшебство с вас и още докато домакините се суетят по приготвянето на закуска и кафе, аз използвам да се докопам до компютъра на сина ми и да сложа оригиналните снимки от вечерта. Пожелавам на всички ви такива приятели и приятни мигове с тях.
Да Ви е сладко! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар