понеделник, 25 ноември 2013 г.

Пържоли с лимоново-къри марината



Дълго време ме обвиняват мъжете в къщи че не готвя пържоли и сега реших да ги поглезя. Но сухи и жилави пържоли на обичам, затова трябваше да измисля нещо по-различно. 


 Тези пържолки си заслужават чакането.

Необходимите продукти: 1 кг свинки врат без кост, 1 ч л паста от зелено къри , 1/2 черен пипер, 1/2 ч л кимион,  1/2 лимонов сок, лимонова кора настъргана на най-ситното ренде, хималайска сол, 2 с л мед, 7-8 с л зехтин, 1 скилидка чесън, магданоз.


Смесете всички съставки за маринатата и пасирайте, намажете хубаво пържолте и ги сложете в плик в хладилника. Аз ги оставих цяло денонощие. 
Сложете на загрята скара или на грил тиган и печете до средно изпечено, не ги препичайте много.
Сервирайте с прясна салата и балсамова редукция, на мен взе много да ми харесва този сладко кисел вкус.


Да Ви е сладко!


И едно вкусно хлебче с маслинки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар