сряда, 13 ноември 2013 г.

Мариновано пилешко със зеленчуци и Камембер






Обичам да готвя с пилешко защото е вкусно и бързо се сготвя.
Та тази рецепта е за збързаните домакини които искат да впечатлят някой само за 30 минути. Трябва само малко подготовка от предната вечер или няколко часа по- рано. 


Необходимите продукти за 5 порции: 2 филета бяло пилешко месо (моето беше много голямо от домашно пиле), 2 стръка праз, 1 глава лук, 2 зелени чушки, 2 червени чушки, 2 големи моркова, 200 грама Камембер, 100 грама кашкавал, къри, черен пипер, хималайска сол.

Ако пилешкот ви е замразено, ще го нарежете по лесно на много тъкки лентички, ако не го оставяте да се размрази напълно преди да го режете. Направете го на малки тънки късчета. Сложете го в купа и мариновайте с къри, зехтин, хималайска сол и черен пипер. 
Запържете пилешкото в тиган с горещо олио, добавете лука и праза на едро. Разбъркайте да се задушат. Когато зеленчуците омекнат, добавете чушките на едро и моркова на големи но тънки парченца. Задушете всичко още малко и пресипете в тавичка. Подредете парченцта камембер отгоре и поръсете обилно с кашкавал.
 Запечете по средата на фурната за кратко на 220 градуса. Само да се получи лек загар на кашкавала. Зеленчуците трябва да останат леко хрупкави.
Сега можете да се насладите на една страхотна порция сладки зеленчуци и прекресно меко сирене камембер. По  желание може да си надраскате чинийката с балсамова редукция, много си отива със зеленчуците.


Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар