сряда, 27 ноември 2013 г.

Pumpkin Chocolate cake - Тиквено-шоколадов кекс


Звучи обикновено, а не е. И след като беше похвален от човек, които не сипе похвали току- така, реших да ви го споделя. Това е нов вариант кекс от моите измишльотини. Кексът става плътен но не тестен, с наситено шоколадов вкус, аромат на канела и тква, почти коледен аромат. Кажете сега, не ви ли се прияде?



Необходимите продукти: 4 яйца, 400 др захар, 100 мл олио, 1 бакпулвер, 200 мл прясно мляко, 1 ч л канела, 2 ванилии, 300 мл тиквено пюре( печена тиква), 1 ч л лимонова кора, 100 гр шоколад,  2 1/2 ч ч брашно (1 ч ч =200мл).  


 Пасирайте в дълбок съд тиквата с прясното мляко, лимоновата кора и олиото.
 Разбийте на крем яйцата със захарта, добавете тиквената смес и прибавете на части сухите съставки без канелата.
 Разделете на две части, в едната сложете канелата а в другата разтопеният шоколад. 
 Изсипете в форма за кекс и печете на 180 градуса около 50-55 минути.
 Внимателно извадете от формата и залейте с глазура по желание.
 Аз просто разтопих един бял шоколад и го шпроцовах.
Не се чудете, запрятайте ръкави и си го направете.
 Да ви е сладко! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар