сряда, 27 ноември 2013 г.

Wholemeal aromatic breads - Ароматни типови хлебчета



Типово брашно преди време ми звучеше не особено добре, а сега направо го предпочитам за хляб. Ровейки се из нета за нови вдъхновения попаднах на тази рецепта. Аз отново реших да направя мой вариант на ароматни типови хлебчета. Добавих и малко млекце за разкош.


Необходимите продукти : 400 мл вода, 200 мл прясно мляко, 15 гр мая, 1 с л захар, 1 ч л хималайска сол, 50 мл олио, 1 кг брашно.

 За намазване: 30 гр масло, 1 скилидка чесън, 1 щ сол, 2 щ мащерка. 


Тестото се приготвя по познатия начин за хлебно тесто с мая, след като втаса се разточва кора с дебелина 6-7мм  изрязват кръгчета. Намазват се с маслото и се декорират с тесто по желание отгоре. Отново се оставят да втасат и се намазват с яйце пекат се на 180 градуса до златисто.



Друг начин за оформяне е да се разточи тестото половината, да се намаже с маслото и да се навие на руло. Нарязва се на 12 парчета. Другата половина от кората се режена 12 квадратчета и се слага по едно парче тесто на дъното на формичка за мъфини и отгоре се слага по едно парче от рулото. Отново втасва и се намазва с яйце поръсва се с сусам и готово.


Един много вкусен пастет от маслини с зелени чушки ще ви поднеса с хлебчетата.
Необходимите продукти: 1 ч ч зелени маслини без костилки, 3 печени зелени чушки, 1 люта чушчица, магданоз, 3 с л зехтин, шепа орехови ядки. Смелете всичко в блендера но не го правете много гладко.    


Да Ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар