вторник, 14 август 2012 г.

Палачинки ..... ама какви?!



Какви палачинки обичате? Аз не мога да отговоря точно на въпроса, защото ги обичам във всички варианти. Бели или какаови, тънки или дебели, сладки или солени те са нещо вълшебно и всички си поръчват отново и отново.


Обикновена палачинка със сладко.


Тези са готови да бъдат напълнени, с каквото ви се прииска сирене кашкавал шунка и кисели краставички са идеални за обяд или вечеря. А може и тортичка да си направите вижте как 


Тези са готови за нападение кой с каквото пожелае.


Ами със сладолед, как Ви се струва?


Това са малки палачинкови хапки.


 Това са палачинките на мама които правя цял живот и никога не меря точно количество съставки: 3 яйца, 1 литър мляко, 1ч л захар, 1 к л сол брашно не знам колко точно. Тестото трябва да не е много гъсто почти като боза. За да станат палачинките без шупли може да оставите тестото да постои малко преди печене.


А това плато е достатъчно за съпруга ми за да не ми се сърди, че не са останали за него.


Какаови американски дебелички и много вкуснички.


За какаови палачинки с бял шоколад и сметана:
175 гр брашно, 1 с л бакпулвер, 2 ванилии, 100 гр захар, 1/4 с л сол, 4 с л какао, 4 1/2 с л олио, 350 мл мляко. Смесват се сухите съставки и към тях се прибавят олиото и млякото. Сервират се с метанов крем и разтопен бял шоколад. Ако има и пресни плодове става чудно.

Какаови с шоколадов мус. 


За шоколадовия мус: 100 мл сметана, 100 гр тъмен шоколад, 2 с л масло. Сметаната се загрява и в нея се разтопява шоколада и маслото. После след като се охлади се оформят топчета с помощта на две лъжици. Ако добавите и топка бял сладолед ......

Скоро ще ви направя и солени палачинки научих едни много странни които се правят в формички за мъфини и пак се наричат палачинки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар