вторник, 14 август 2012 г.

Киш с чушки и сирене


Киш ново предизвикателство което не съм правила!
Да видим с какво ще си го направя?!Имам чушки, лук, яйца, сирене, топено сирене, масло, брашно, ами то друго не ми трябва .


От маслото 120гр, 1 яйце, 3-4 л студена вода и брашното около300гр пригответе маслено тесто като за пай оставете го да се охлади и си пригответе плънката.
Плънка: Задушете 2 чушки и 1 глава лук оставете и тях да се охладят . Време е за яйцата разделете белтъците от жълтъците . Към жълтъците прибавете сирене 150 - 200 гр , 2 с л кисело мляко, 2 с л брашно, топено сирене на парченца, охладените чушки и накрая белтъците разбити на сняг.
Оформете тънка кора за основа на киша. Повдигнете леко бордовете и изсипете плънката поръсете с малко трохи от тестото.
Печете в загрята  на 200 фурна за около 30 минути.


                                Ухае на масло препечено брашно и чушки трябва да се опита.


                                    А като опитата си облизвате и чинийката и пръстите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар