вторник, 14 август 2012 г.

Пухкаво пиде с маслини и гауда


Не съм правила пиде до сега, вече ще си приготвям по често това блаженство. Подобно е на пица но е много пухкаво и спретнато  може да си го приготвите от вечерта и да си го носите за  обяд на следващият ден не се втвърдява .


За тестото са ви нужни : 500мл вода, 1ч л сол, 1ч л захар, 6 с л олио от гроздови семки, брашно около килограм, 1/2 кубче мая. Маята се разтваря в 100мл вода солта и захарта и няколко лъжици брашно оставете да шупне . Когато е готова омесете меко тесто с останалите продукти. Остaвете да удвои обема си. Размесете наново и оставете да втаса, двойното втасване прави толкова леко и пухкаво тестото, че се топи в устата . Разделете на топчета колкото юмрук. Разточете на кора всяка топка на елипса и оформете борд по дългите крайчета. На късата страна завийте и прищипете тестото.

За плънката: Доматено пюре гъсто, сирене гауда , маслини без костилки, чери домати , чушка, чубрица, топено сирене, кашкавал .Кашкавала се прибавя на края когато са изпечени. Можете да промените продуктите за плънката по ваш вкус, аз избрах гауда заради аромата а в комбинация с маслини и всичко останало се получи много добре. С това количество тесто могат да се нахранят 6-8 души. Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар