сряда, 15 август 2012 г.

Какаово - боровинково изкушение



Лятно, приятно, прохладно, нежно и вкусно! Рулце изкушение, не мога да описвам с думи затова го правя в кухнята директно с материали.


За какаовия блат са ви нужни: 4 големи яйца, 4с л захар, 2 с л какао, 2с л брашно, 2 ванилии. Яйцата и захарта се разбиват на гъст крем , внимателно се добавят сухите съставки предварително пресети. Печете в тавичка покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 170 градуса и гледайте да не препечете блата, за да не се натроши .




За крема са ви необходими 400 гр квасена сметана , 1 пакетче желатин, 1 ч сладко от боровинки(150мл). Накиснете желатина и го разтопете на водна баня. Разбийте сметаната  и добавете сладкото накрая и желатина.




След като сте изпекли блата го навийте на руло за да се навие блата . Когато е вече изстинал го развийте и намажете с крема. Завийте рулото от двете страни едновременно за да не изтече крема опаковайте го в алуминиево фолио и оставете да се охлади и стегне за няколко часа.





Украсете с разтопен шоколад по ваш избор аз предпочитам бял за тази рецепта! Малко бадеми и шам фъстък за разкош и готово!




Децата нямат търпение да свърши фото сесията :)))))


А сега е време да се насладите на своето творение! Отрежете си по голямо парче не е мазно и калорично, а леко и приятно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар