събота, 27 октомври 2018 г.

Торта с тиквен тахан и свеж крем с лайм



Когато вечер мъжа си гледа ужасни филми а аз се чудя какво да забъркам излиза това. Тортичка с аромат на лайм и тиквен тахан.


Необходимите продукти: 1 яйце, 2 с л кисело мляко, 3 с л извара, 2 с л тиквен тахан, 90 гр масло, 80 гр свинска мас, 140 гр захар, ванилия, 7 гр бакпулвер, 300 гр брашно.

За крема: 250 гр заквасена сметана, 250 гр сладкарска извара , 150 гр маскарпоне, 150 гр млечна сметана, лайм сок и кора, пудра захар, 2 с л тахан от шамфъстък.

За гарниране: ягоди и боровинки


Замесете меко тесто от изброените продукти и оставете в хладилник да се охлади. Разделете на 4 топчета и разточете кори с дебелина около 3-4 мм. Печете на 180 градуса за около 6-7 минути.
Извадете и охладете върху решетка. След като всички кори са охладени може да сглобите тортата. 
За крема е необходимо да смесите всички продукти без течната сметана, нея я разбийте с миксер до получаване на средно твърди връхчета. После смесете с останалия крем. 


Сглобяване: поставете един блат върху подложка за торта или чиния, намажете крем и поръсете с плодове. Сложете втория блат и повторете процедурата, докато свършите всички платки, като завършите с крем. Оставете в хладилник да стегне и се охлади, за една нощ. Махнете ринга и измажете тортата отстрани.
Украсете по ваше желание, аз реших да е с нещо зеленичко и за целта използвах шам фъстък. Разреза не е красив, но това е за сметка на супер крехкия и бкусен блат.



Да Ви е сладко!


Ако ви е харесала рецептата споделете я сбутоните под публикацията! Благодаря Ви предварително! 
Последвайте страничката миhttps://www.facebook.com/Само-за-гладни-633849050027639/ и блога https://samozagladni.blogspot.com/ , за да виждате всички нови и стари предложения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар