неделя, 28 октомври 2018 г.

Пълнена зелка



Нееее, не е изгоряла просто си е боядисала прическата! Само погледнете вътре какво се крие!



Всяка следваща рецепта, която приготвям със соев сос ме кара да се пристрастявам към него. Този умами вкус, започва да се заселва трайно в главата ми и вече се чудя защо не съм тествала повече неща от по-рано. Затова и вие не се колебайте, сгответе нещо със соев сос Кикоман, и се уверете сами. След това снимайте и спечелете награда, а с касовата бележка също участвате в томбола за награди. Кой не обича подаръци? Вземете си един от тези които са приготвили екипа на Кикоман.


Необходимите продукти: 1 средна зелка, 800 гр кайма, 1 яйце, кимион, черен пипер, соев сос с вкус на чесън Кикоман, сол, шепа грах 2 моркова, 1/2 глава червено цвекло, 1 глава лук.

За заливка, 1 с л мед, 2 с л соев сос, 2 с л олио.



Сварете яйцето и го оставете да се охлади.

Издълбайте зелката от към кочана, трябва да получите дупка колкото да събере каймата, с отвор около 8-10 см за да ви е удобно да я напълните. Зелето което извадите ще използвате после за канапе и за да запълните отвора.



Сложете лука и моркова в тиган за да се задуши след две минути добавете и цвеклото на ситно. Като омекнат зеленчуците добавете шепа грах и свалете от котлона. Добавете пипер и соев сов.

Всичко това сложете към каймата и омесете. Напълнете зелката и си оставете местенце за яйцето в средата на зелката. Отгоре сложете от каймата и затворете плътно отвора с нарязаното зеле. В съда в който ще се пече сложете нарязаното зеле и го подправете с лъжичка червен пипер, олио и разбъркайте. Сложете зелката отгоре и затворете съда.



Печете около час на 190 градуса. След това увеличете на 200 градуса и през 20 минути мажете с приготвения сос с мед.
След 2 часа във фурната моята зелка беше перфектн изпечена. Пробвайте я от време на време с вилица, защото всяко зеле се сварява за различно време.



Наистина надминах себе си, не очаквах чак толкова добър резултат. Сега започвам да се чудя аз ли съм много добра или соса? 😊 Не е трудна рецептата повярвайте ми, най-трудно е да си издълбаете зелката.



Да Ви е сладко!

Споделете рецептата в любимата си мрежа с бутоните под публикацията! 


Последвайте страничката миhttps://www.facebook.com/Само-за-гладни-633849050027639/ и блога https://samozagladni.blogspot.com/ , за да виждате всички нови и стари предложения

2 коментара: