събота, 27 октомври 2018 г.

Пълнена патица с кленов сироп и соев сос



Много сложно и трудно ми се виждаше да направя пълнена патица, но се радвам че се престраших. Притеснявах се от това че може да стане суха и да не се дъвче като телешкия стек, който оплесках наскоро. Оказа се че това е доста по-лесно за мен, въпреки че изисква малко подготовка и омазване. Така че се възползвайте днес и утре от промоцията в Лидл и си вземете една патица.



Необходимите продукти: 1 патица, шарен пипер, сол, соев сос Кикоман с чесън, горчица Bornier, кленов сироп, лимонов сок. 

За гарнитурата: 800 гр картофи, 2-3 бр моркови

За плънката:  дреболийките на птицата,1 ч ч ориз басмати, 1 глава лук, 2 зелени ябълки Грани Смит,  6-7 сухи сини сливи, соев сос Кикоман, шарен пипер.

За поливане: 1 с л соев сос Кикоман класик , 3 -4 с л кленов сироп, портокалов сок на 1/2 плод , лимонов сок на 1/2 плод.


Първо сложете всички продукти за марината в купа и ги разбъркайте. Мамажете хубаво птицата и сложете в хладилник за час два. 
Сложетедреболийките в тенджерка и ги сварете. Нарежете на дребно. В тиган сложете лука нарязан на ситно и задушете в малко олио, добавете и малко от бульона на дреболийките. Като изври добавете дреболийките и ориза. Разбъркайте и добавете още малко от бульона. След няколко минути сложете ябълките нарязани на кубчета и сливите нарязани на ситно. Подправете с пипер и соев сос. 



Напълнете патицата и зашийте отворите, аз направих това с клечки и не се получи добре. Сложете да се пече в затворен съд на 190 градуса за около 1 час. На тридесетата минута обърнете внимателно патицата. Увеличете на 210 градуса и печете отново затворена като през 10-15 минути намазвайте със приготвения сос от портокалов сок. След 30 минути отново обърнете патицата така че да е с гърдите нагоре. Добавете морковите и картофите, посолете ги, разбъркайте да се омазнят и печете до готовност.


Всички пишат по рецептите, че трябва да се пече на решетка, аз пекох в затворен съд и мислех да отстраня мазнината, ако е много, но се оказа, че няма нужда.


И така това беше моята първа патица мисля, че единственото, което не прецених е солта, трябваше и още малко.


Да Ви е сладко!

Ако Ви е харесала идеята направете си я и споделете с бутоните под публикацията!




Последвайте страничката миhttps://www.facebook.com/Само-за-гладни-633849050027639/ и блога https://samozagladni.blogspot.com/ , за да виждате всички нови и стари предложения.


Няма коментари:

Публикуване на коментар