понеделник, 22 октомври 2018 г.

Гювечета с мини кюфтета и соев сос



Хайде сега да видим това ново мое творение на какво ще го оприличите. Защото аз се сещам поне за две, типично български гозбички, който може да се каже, че съм трансформирала в това гювече. 


Това е третата рецепта от предизвикателството, в което се втурнах от няколко дни и се превърна в маратон. От начало се чудех, какво да направя, а сега идеите вече приливат и взех да си записвам да не ги забравя. На всичкото отгоре само преяждам, всичко се получава супер вкусно, чак се чудя аз защо не съм го направила до сега. За соса на Кикоман говоря, слагала съм го в какво ли не но явно, трябва още много неща да направя заразих се яко.


Необходимите продукти: 400 гр кайма, 1 яйце,  соев сос Кикоман с аромат на чесън, 1 зелена чушка, 3 моркова, 6 картофа, 1 глава лук, 1 голям домат, шарен пипер Котани,  кимион,зехтин, кашкавал, див лук. 

Нарежете лука на ситно и го задушете, за да омекне в малко зехтин. Сложете яйцето в каймата и 2 ч л от соевия сос. Добавете лука и омесете каймата. 



Оформете малки топчета като малки орехчета и ги изпържете. Във всяко гювече сложете по един картоф малко от морковите и чушката поръсете с пипер и залейте с малко зехтин и лъжичка соев сос. Отгоре сложете по 7-8 малки кюфтенца. 




Завършете с два три резена домат, който да покрие всичко. Сипете по 50 мл вода и няколко капки зехтин върху доматите. Захлупете и печете на 200 градуса до готовност. Махнете капачетата и сложете парче кашкавал върху доматите. Поръсете с див лук и поднесете. Върви си идеално с кисело мляко.





Да Ви е сладко!



Откриете ли разликата във вкуса на манджичките със соев сос ще ви стане любима съставка! Пробвайте и не забравяйте да участвате в играта на Кикоман, забавлявайте се и спечелете награди.
Разберете всичко за играта тук, може да ме подкрепите ако желаете на същото място.

Форма за участие може да намерите тук.



2 коментара:

  1. Чудесна рецепта и със сигурност много хора ще я приготвят. Желая ти успех, Любче!

    ОтговорИзтриване