понеделник, 29 октомври 2018 г.

Гъби с кайма и кюфтенца с моцарела




Тази рецепта отлежа десетина дни в черновите и реших да ви я покажа вече че ще я забравя накрая. Определено всяка рецепта която съм направила със сосовете на Кикоман става много вкусна. Нямам идея дали ги нацелвам или не, но е факт вкусни са.


Необходимите продукти: 500 гр кайма (не много мазна телешка или от дивеч), 15 средни гъбки, 1 глава лук, 1 яйце,  1 кутийка мини моцарелки, черен пипер и кимион на вкус, соев сос с вкус на чесън вместо сол. 

Задушете лука в малко олио и го добавете към каймата. Сложете яйцето и подправките и омесете добре.
Почистете гъбките и махнете пънчетата, не ги хвърляйте просто ще ги сложите около кюфтенцата да се изпекат. Напълнете гъбките с кайма, като ги правите с доволно количество кайма отгоре. След като напълните гъбките направете кюфтенца с по една моцарелка във всяко.



Изпечете ги на 200 градуса до готовност 5 минути преди да ги извадите сложете по едно парче кашкавал върху всяка гъбка и кюфте.
Поръсете с див лук и поднесете с свежа салата и чаша хубаво вино.


Да Ви е сладко!


Ако ви е харесала идеята за аламинутното ми ястие направете си го и споделете с бутонитепод публикацията!




Това е моята шеста рецепта в играта на Кикоман, ако искате даме подкрепите може да го направите тук. Може да спечелите награди от Кикоман само срещу една ваша снимка вижте как тук. Има и още с касовата бележка може да си осигурите още подаръци!



2 коментара: