понеделник, 7 октомври 2013 г.

Кекс с сусамов тахан



Сусам! Печен върху питка, соленки, баници, сладки обичам го във всички варианти. Сега реших да използвам аромата и ценните му качества и в кекс. Купих си сусамов тахан с лен, много хубаво мирише.


Необходимите продукти: 3 яйца, 1 кафе еспресо, 1 к ч прясно мляко, 1 к ч фъстъчено олио, 3 с л препълнени сусамов тахан с лен, 1 ч ч захар, 2 1/2ч ч брашно , 1 ванилия, 1 к ч печена тиква , 2 с л какао, 1 бакпулвер.
Разбийте яйцата със захарта на крем. Смесете в голяма купа всички сухи съставки. В друг съд смесете кафето с млякото и намачканата тиква. Добавете олиото към яйцата и на части сухите съставки като ги редувате с течните. Изсипете в намаслена форма за кекс и печете на 180 градуса до суха клечка.
Затоплете 100 мл сметана и добавете 70 гр натрошен шоколад. Бъркайте докато се разтопят всички бучици. Залейте кекса и украсете по желание.
Ако нямате сметана може да направите с 150 прясно мляко, 2 ч л какао, 70 гр шоколад, 10 гр масло. 
Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар