четвъртък, 31 октомври 2013 г.

Тиквени сладки с канела и кардамон



Есен, красива, богата и вкусна!


В този пост искам да ви представя цветовете на есента в градинката на леля Наси, отгледани с много любов.


Всяка огромна топка цветове е толкова красива, че се чудя на къде да погледна и на кое да се зарадвам.


А тези гальовни мама и син ни правиха компания на следобедното кафе.


Мекички и уханни, тези сладки ме изненадаха много приятно. Мислех си, че няма да се получат толкова хубави, но щом и баща ми ги хареса, а той канела не яде, значи са добри. Изчезнаха за нула време и май пак ще ги правя утре.




Необходимите продукти: 250 гр извара, 100 мл кисело мляко, 100 мл олио, 1/2 ч л канела и кардамон, 15 гр бакпулвер, 10 с л кафява захар 1 ч ч тиквено пюре, 2 ванилии, 400 гр брашно.


Смачкайте тиквата добавете всички течни съставки и захарта и разбъркайте. Смесете брашното с бакпулвера и подправките. Добавяйте на части към течните съставки и омесете тесто. Не се нуждае от много месене. Разточете на кора с дебелина 5-6 мм и изрежете с формички. Намажете с мляко или яйце и поръсете с кафява захар. Печете на 180 градуса до златисто.


Приятно месене и да Ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар