вторник, 22 октомври 2013 г.

Apple ginger bread



При толкова много плодове и зеленчуци есенно време се чудя с какво по-напред да си измисля рецептичка.
Подариха ми цял куп ябълки, които трябва да използвам бързо и ето днес си спретнах този сладкиш. Без миксери и много подготовки, супер лесно и бързо.


Необходимите продукти: 1 яйце, 1 ч ч овесени ядки, 2 ч ч брашно, 1 бакпулвер, 1 ч ч орехи нарязани на едро, 3 ябълки, 60 гр масло, 2 ванилии, 1 малко резенче джинджифил, 1 пръчица канела, 1 ч ч заквасена сметана. 


Ябълките се почистват и нарязват на малки парченца приблизително като за мусака. Сложете ги с 1 1/2 ч ч захар, канелата,  джинджифила и маслото в тенджера на котлона и ги оставете да се задушат и после да изври почти всичката вода от ябълките. 
Смесете всички сухи съставки в голяма купа добавете ябълковата смес, сметаната и яйцето.
Объркайте с дървена лъжица или силиконова шпатула и изсипете в формичка с хартия на дъното. Печете на 180 градуса за около 35-40 минути.
Поръсете съвсем малко с пудра захар за украса и след като се охлади може да се насладите на ароматен вкусен есенен сладкиш.
Да Ви е сладко!


И още един, по поръчка на специален човек!




Няма коментари:

Публикуване на коментар