сряда, 30 октомври 2013 г.

Канелони с пилешко и тиквички




Моите първи канелони.
Много вкусни и лесни със сигурност ще ги правим по-често вече.


Необходимите продукти: 1 кутия канелони,  бяло пилешко месо, 150 гр сирене, сол на вкус, зехтин, 1 средна тиквичка, 1 ч ч зелен бейби грах, 350 мл доматен сок, 1 скилидка чесън, кимион,  черен пипер, босилек, 800 мл прясно мляко, 200 гр кашкавал, 4 яйца.


Нарежете месото на тънки малки късчета.
Мариновайте пилешкото месо за поне 1 час с кимион, черен пипер, зехтин и сол. 
Запържете месото в дълбок тиган, извадете го и запържете тиквичката. 
Извадете и сипете доматения сок, подправете с босилек, черен пипер, сол и една ч л кафява  захар.


Когато се редуцира наполовина сложете месото тиквичката и зеления грах. Разбъркайте и добавете натрошеното сирене. Готова е плънката, напълнете канелоните и ги подредете в тавичка. Зейте ги с разбитите яйца и прясно мляко. Сложете кашкавал отгоре и печете на 200 градуса за 20 минути. Проверете канелоните и може да спрете фурната и да оставете без да ги вадите за 10 минути.
Вече са готови мажете да ги нападате. Да Ви е сладко!

2 коментара:

  1. Много изкушаващи и са запазили добре формата си. Чудесно изглеждат.
    Поздрави,
    Илиана

    ОтговорИзтриване