неделя, 30 юни 2013 г.

Немска палачинка












Неделя сутрин е всички спят, аз се ровя из нета и се мъча да прогоня натрапчивите мисли от сивото ежедневие,от главата си. Попадам на рецепта за лесна палачинка, която няма да ме  кара да стоя 1 час пред печката и да пържа палачинки. 



Намерих много различни дозировки в различни блогове и взех да се чудя ами сега коя е по-добра? Всеки се хвалеше със своето творение. На вид всички изглеждат вкусно, но коя беше най-сполучлива? Заключението ми беше -Трябва да се пробва мои вариант!
Та си направих моя версия с малки различия от рецептите които прочетох.  


Загрейте фурната до 200 градуса, сложете формите да се стоплят и добавете маслото в тях. Аз използвах 1 голяма форма и три малки шолчета за крем брюле.  


Необходимите продукти:5 яйца, 1 1/2 ч ч брашно, 1 1/2 прясно мляко, ванилия, 1 с л захар, 1 щ сол, 1 ч л лиминова кора, 70 гр масло.(ч ч =200мл)


Разбивате яйцата със солта, захарта, ванилията и лимоновата кора, добавяте на части брашното и млякото, така че да се получи гладка смес. Изсипете в формата загрята и намазана с масло. Печете на 200 градуса за 15 минути и още 10 на 180 градуса.




Извадете и нападайте докато е топла със сладко по ваше желание. Да Ви е сладко!







Няма коментари:

Публикуване на коментар