понеделник, 24 юни 2013 г.

Пилешки кюфтенца с тиквички



Чудни кюфтенца без много мазнини, лесни и готови за 5 минути. Видях рецептата тези дни във фейсбук,  не запомних името на  кулинарката, която я беше споделила, но и благодаря.


Необходимите продукти: 2 бр пилешки гърди, 1 яйце, сол, пипер, магданоз, 100 гр кашкавал, 1 малка тиквичка, 1 стрък пресен лук,1 скилидка чесън  и малко брашно за оформяне на кюфтенцата. Аз хляб не сложих и текстурата на сместа ми беше точна за правене на хубавки кюфтенца.


Сложете месото в блендер и го блиндирайте за кратко, добавете яйцето подправките и магданоза в блендера и размесете отново. Изсипете в купа и добавете кашкавала настърган на ситно. Тиквичката почистена, настъргана и леко посолена се оставя да се отпусне и се изстисква. Добавя се и тиквичката и се омесва хубаво.
Оформят се кюфтенца и се овалват с брашно. Пържат се в загрято олио, поне 1 пръст дълбочина. Колкото по-често се обръщат, по-надути стават. Но първото обръщане трябва да стане като се е запържило леко и отгоре малко се е надуло. Извадете върху хартия да се отцедят. Сервирайте с пресни зеленчуци или каквото ви душа иска, според мен ще си вървят много с чеснов сос.  
Да Ви е сладко!


P.S. Намерих си източника http://kulinarenelixir.blogspot.com/2013/06/blog-post_23.html

2 коментара:

  1. Да, вчера и аз ги видях при Кулинарния ни еликсир и много ги харесах. Твоите са не по-малко апетитни! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. :)) Радвам се,че вече са се усладили на още някой!
    Страхотно си ги поднесла,като в елитен ресторант!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване