сряда, 18 декември 2013 г.

Super special roll - Специално руло


Рулото за специални гости, трябва да е специално! Реших да го направя за десерт тази вечер, за много близки приятели и се надявам да го харесат. Сега ще ви разкажа повече за това рул,о а вие решете дали да си го направите. Нежно блатче, хрупкави шоколад и бадеми, ароматен и плътен крем. и накрая за разкош малко шоколадова глазура за украса.


Необходимите продукти: 5 яйца, 5 с л захар, 3 с л брашно от рожков, 3 с л брашно, 1 ч л бакпулвер, 1 с л вода, 2 с л олио, 1 ч л ванилов екстракт.


Разбийте белтъците на сняг, разбийте жълтъците в друг съд със захарта, добавете водата и олиото към жълтъците. Пресейте сухите съставки и ги добавете към жълтъците. Накрая добавете и белтъците и разбъркайте внимателно да не спадне обема на сместа. 


Изсипете в тавичка с хартия и печете на 180 градуса, аз познавам че е готово като вземе да спада малко и да се отлепва блата от стените. Извадете и отделете от хартията, навийте с помощта на кърпа и оставете да се охлади леко. Намажете с крема и отново завийте на руло. 
Отгоре също намажете с крем и украсете с нарязани леко запечени бадеми и натрошен шоколад.


За крема са ви необходими 250 гр маскарпоне, 200 мл сметана, 150 гр печена тиква, 5 с л пудра захар, есенция по желание, 1/2 ч л подправка за меденки (канела, джинджифил, кардамон), 50 грама натрошен черен шоколад.
* Разбийте тиквата на пюре с малко сметана. Разбийте маскарпонето с пудрата захар на крем и добавете останалата сметана. Смесете двата крема и добавете подправките.


Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар