понеделник, 16 декември 2013 г.

Парти пасти



Като няма хляб ще ядем пасти. Дано не ме застигне участа на Мария Антоанета,за тези думи. Парти пасти с много нежен аромат и деликатна топяща се текстура.


Колкото и да ви ги описвам няма да добиете представа дакато не ги пробвате.


Необходимите продукти: 5 яйца, 5 с л  захар, 2 с л какао, 1 ч л ванилов екстракт, 2 с л олио, 2 с л вода, 10 л брашно, 1 ч л бакпулвер, 1ч л  лимонова кора , 50 гр марципан.


Разбивате яйцата със захарта на крем. Добавете олиото и лимоновата кора. Пресейте брашното с бакпулвера и какото. Добавете 1/2от сухите съставки след това добавете водата ваниловия ексракт и марципана . Накрая прибавете и останалото брашно.
Изсипете тестото в тавичка с хартия и печете на 180 градуса. След като го извадите и отстраните хартията нарежете на 16 парчета. Намажете с четка с захарен сироп или сок от компот от праскови + 1 -2 ч л кайсиев или портокалов ликьор.


За крема : 250 гр маскарпоне, 100 мл сметана, 5 с л пудра захар, мандаринова есенция.
* Оставете маскарпонето на стайна температура да се стопли. Разбийте го с пудрата и добавете сметаната. Накрая добавете и есенцията.
Пресипете крема в пош с звездовиден накрайник и шприцовайте върху 8 парчета, отгоре захлупете с друго парченце като оставите крема да се вижда красиво.


За глазурата: 100 гр натурален шоколад, 60 мл сметана, 1 с л глюкоза. В пош с много малка дупчица изсипете глазурата и украсете по желание пастите.
*Разтопявате шоколада на слаб огън с глюкозата и сметаната и оставяте да се охлади.
За сметановия крем: 100 мл сметана, 1/2 от глазурата.
*Разбивате сметаната и добавяте половината от глазурата. Украсете с сметаната.
*За поръсване по желание ядки или захарни пръчици.


Украсете по желание с бадемови ядки или захарни пръчици, аз избрах шарени топченца за по-празничен настроение.


Да Ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар