сряда, 10 април 2013 г.

Сладкиш Вахау - Йоли




Така или иначе забърквам някакъв сладкиш всяка седмица, сега 24kitchen и Йоли ни предлагат ново предизвикателство, Сладкиш Вахау. Само като му видях състава и реших, че ще се прави и то веднага.


Необходимите продукти : 4 яйца,140 гр захар, 50 гр брашно, 1/2 ч л бакпулвер,

50 г ситно натрошен натурален шоколад или шоколадов чипс, 3 с л галета, 140 гр смлени бадеми, 1 ванилия. Както винаги при мен имаше и допълнения и фантазии. Вместо галета сложих 1 с л грис и 2 с л кокос.





За крема: 500 мл пълномаслена сметана, 120 гр захар, 3 ч л нес кафе, 1 ванилия.

Разбийте на пухкав крем яйцата и захарта. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и ванилията и го смесете с галетата и шоколада. Прибавете го към яйчната смес и накрая добавете и бадемите.



Покрийте дъното и стените на тортена форма с хартия за печене. Сипете тестото, загладете и изпечете на 180 градуса загрята фурна.




Разбийте сметаната и захарта на твърд сняг. Прибавете кафето и ванилията и разбийте още малко докато кафето се разтвори напълно.

Разрежете хоризонтално блата на две части и сложете половината крем. Разпределете и захлупете с вторият блат. С останалият крем украсете отгоре може да добавите кафе, бадеми, шоколад, какао или каквото ви се иска към украсата. Аз запекох малко кокос и с него поръсих края на сладкиша.



Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар