вторник, 26 май 2020 г.

Какаов кекс с брашно от спелта




Кексчето, което се получи супер нежно и вкусно със съвсем малко промени от основната ми рецепта, която ползвам с квас.


Необходимите продукти: 
3 яйца, 
300 гр кокосова захар,
 3 ч (300мл) брашно от спелта Т630, 
150 мл лешниково олио, 
1 ч л ванилов екстракт,
 1/3 ч какао с мек аромат използвах френско,
 2 /3 ч ч квас,
2 ч л бакпулвер, 
 2/3 ч ч прясно мляко. 

За заливката: 
50 гр тъмен шоколад, 
50 гр млечен карамелен шоколад, 
3 с л лешниково олио,
шепа шам фъстъци нарязани с нож.


Разбийте яйцата с кокосовата захар на крем. Добавете олиото, млякото и кваса, разбъркайте леко и добавете сухите съставки пресяти предварително в купа. Накрая добавете и ванилията. Изсипете сместа в намазанас масло форма за кекс и поръсена с брашно смесено с какао (от сместа за кекса).
Изпечете на 170 градуса до суха клечка. След като се охлади се залива с шоколадовата заливка и се поръсва с шам фъстъци. За повече цвят може да поръсите ситни теменужки, цвят от акция или като мен цвят от индрише.

Да ви е сладко!

Много нежна текстура придава това брашно от спелта.


Може да следите всички публикации на страничката ми във Фейсбук.



Няма коментари:

Публикуване на коментар