вторник, 25 юни 2019 г.

Малиново тирамису



Това е лесен, летен, вкусен сладкиш от който може да си хапнеш и две парчета без проблем, няма да ти стане тежко.


Необходимите продукти:
1 пакет (с три пакетчета вътре) бишкоти Савоярди,
2 кисели млека (900 гр) Родопско чудо домашно с каймак( може и друго маслено мляко), 
13-14 гр желатин,
150 мл разбита сметана, 
250 гр малини, 
100 гр захар, 
60 мл вода,
2 с л ликьор малинов или друг подходящ.


Накиснете желатина във вода.
Сложете малините и малко водичка (150мл)в касерола и ги оставете да заврат за 2 минути. Намачкайте и прецедете през цедка. Добавете захарта и върнете на котлона докато се стопи. Махнете от котлона и след две минути сложете желатина в горещият сироп. Разбъркайте докато се разтопи. Добавете ликьора и отделете 1/4 от сместа в купичка. 
Останалите 3/4 оставете да се охлади и смесете с киселото мляко, може да пасирате млякото, за да се разбие добре каймака. Аз добавих и 5-6 ягодки. Накрая добавете и разбитата сметана. Крема е готов. Може да редите вече. Покрийте дъното с 0,5см от сместа. Потопете бишкотите в отделената малинова смес. Подредете ги върху крема. Залейте с крем и така направете два реда бишкоти. Оставете да се охлади в хладилник и украсете по ваше желание. 
Моята скромна украса е от малинов прах, дехидратирани ягоди, розови листенца и ядки шам фъстък.


Да Ви е сладко!


Ако ви е харесала моята лятна чинийка споделете с бутоните под публикацията. Можете да следите всяка нова рецепта и на стрничката ми във Фейсбук. Намеретеме и тук https://www.instagram.com/gechevalubka/ следете за новости и рецепти.




Може да поднесете и така. 



3 коментара:

  1. Много нежен розов цвят се е получил, някак обещава лек и свеж десерт и определено е такъв. Розите и шам фъстъка отгоре стоят много добре. Поздрави, Любче!

    ОтговорИзтриване