събота, 6 юли 2019 г.

Перфектните целувки

Рецепта 999-та в моя блог, чак сега видях  


Перфектните целувки стават много лесно с две много важни неща. Захар, но качествена и миксер, но не всеки, а Kenwood. И сега ще ви кажа, защо мисля така.
Правя целувки често и докато разбера, защо понякога нищо не се получава, направо бях бясна. Мерки еднакви, метод еднакъв, температура еднаква, а резултата един път супер, другия резил. 
Та започнах да елиминирам една по една разликите, марка захар, миксер...белтъците са все едни и същи.


Та моята рецепта е много, лесна на един белтък 70 гр захар.

Метода е по-интересен.
Белтъците се разбиват съвсем леко със захарта и се слагат на котлона да се загреят докато се разтопи захарта. Бъркат се леко, за да не се изпържат естествено, но за всеки случай се прави на по-слаб котлон. Като се разтопи захарта всичко се изсипва в купата на миксера и се разбива до сгъстяване. 



Това го правих няколко пъти с различни миксери и без никакво съмнение най-добре се справи Kenwood. Нямам идея защо с другите е толкова трудно. 



Това го наблюдавам и за избиването на масло. Често си избивам масло от каймака на прясното мляко. С друг миксер го разбивам по 40 минути с Kenwood 20минути, а кажете как става това?!?!
Може би начина на въртене и модела на самара приставка за разбиване правят цялата магия.
Както вече написах по-горе разбивам до сгъстяване и след това ако желаете може да оцветите, меренга. Дресирате върху хартия за печене и сушите за няколко часа в много слаба фурна на 50-60 градуса. Така не променят цвета си.


Да ви е сладко и целувчено!

Ако ви е харесала идеята споделете с бутоните под публикацията, може да следите всички нови рецепти лесно като харесате страничката ми във Фейсбук. Намеретеме и тук https://www.instagram.com/gechevalubka/ следете за новости и рецепти.



Няма коментари:

Публикуване на коментар