събота, 26 януари 2019 г.

Супа топчета със зелева чорба



Тази идея взех на заем от Илияна Николова, на която много благодаря. Супата е много разяждаща, хапваш и ти се иска още и още. Прекрасна за зимното време.


Необходимите продукти: 
300 гр кайма, 
1 к ч ориз, 
1 глава лук, 
1 морков, 
черен пипер, 
1 л зелева чорба, 
1 яйце,
 3 с л брашно, 
фиде, 
1/2 ч ч кисело мляко, 
чубрица, 
магданоз. 


Направете топчетата, като омесите добре каймата с малко черен пипер и половината измит суров ориз.
Нарежете лука и моркова на ситно, задушете ги в малко вода и след това долейте един литър бульон или вода. След като заври добавете топчетата, оставете да врат докато са почти готови. Добавете зелевата чорба на части докато ви хареса на вкус. Оставете да поври и добавете малко фиде. След като се свари и фидето супата е почти готова. Остава да добавите чубричка и магданоз. Аз я застроих само с яйце, защото ми се видя гъстичка и реших да не я сгъстявам още с брашно. Но ако решите може да направите и застройка с брашното и киселото мляко.


Хайде захващайте се и вие да я пробвате и да ви е сладко!


Ако Ви е харесала рецептата, споделете с бутоните под публикацията! 



2 коментара:

  1. Да, следващата ми супа топчета ще е тази!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, това е нещо, което така ярко се е запазило в мозъка ми, че започвам да готвя веднага, като се сетя за нея.

      Изтриване