петък, 17 август 2018 г.

Карамелено брауни Рудолф



1


2


Та-даааа! Карамелено брауни! Много вкусна рецепта, аз много, много не обичам брауни но това ме вдъхнови и очарова с вкуса си.
Пиша ви оригиналната рецепта, която ме вдъхнови и ще ви кажа какви промени направих аз.


Необходимите продукти: 200 гр крема сирене, 3 ч л натурална ванилова захар, 100 гр масло, 3 с л какао, 225 гр захар, 2 яйца, 100 гр брашно с набухвател, 200 гр орехи пекан.


За глазурата: 55 гр масло, 100 гр пудра захар, 2 с л какао, 1 с л прясно мляко.


Както може би се сещате направих промяна на ядките, защото разполагам с обикновени орехи от България. Смених крема сиренето с изварата която пуснаха наскоро в Лидл, "Сладкарска извара". Другата промяна, която направих е, че използвах предвалително направен от мен течен карамел, някак по-карамелено ми се искаше да е, а не какаово.



В купа разбъркайте крема сиренето и ваниловата захар /или смесете захар с остърганата вътрешност на 1 шушулка ванилия/ до гладкост.

 Сипете орехите на един слой в тавичка и ги запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8 минути. Отделете 16 ядки настрани.
Разтопете маслото и го пресипете в купичка. Щом поизстине, добавете какаото и разбъркайте до гладкост.
В голяма купа разбийте яйцата със захарта до изсветляване на сместа. Добавете маслото с какаото и разбъркайте. Добавете брашното и разбъркайте до хомогенност.
Намаслете дъното и стените на квадратна тавичка /15х15 см/. Постелете с хартия за печене. Изсипете половината какаова смес и я разпределете равномерно с помощта на шпатула. Поръсете половината орехи. Върху тях изсипете крема сиренето и го разпределете равномерно. Изсипете останалата какова смес, поръсете с останалите ядки. Печете браунито в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
 За глазурата сложете маслото в тенджерка заедно с прясното мляко. Щом маслото се разтопи, добавете пудрата захар и разбъркайте. Добавете какаото и разбъркайте до хомогенност.

 Извадете изстиналото изпечено брауни и отстранете хартията от дънто му. Залейте с глазурата.



Да Ви е сладко!



Ако ви е харесала идеята за браунито, направете си я и споделете с бутоните под публикацията!



П.П. Искам да споделя нещо, като заключение, ако използвате извара като мен, трябва да ви кажа, че тя пуска водичка, която прави сладкиша много сочен. Самата извара става по-плътна и не е топлкова креместа, така че ако решите да го направите с извара, да знаете за това, какво се получава.


1 коментар: