вторник, 27 януари 2015 г.

Salted caramel - посолен карамел


От кога му се каня на този солен карамел....
Намерих няколко варианта и реших да пробвам много ме изкушава.
Заслужава си да се пробва, не се бавете!


Аз използвах тази рецепта.


Необходимите продукти: 2 ч ч захар, 1 ч ч сметана,  60 гр масло, сол по желание.


Сметаната и маслото трябва да са на стайна температура.
Разтопявате захарта на котлона като внимавате да не се прегори. Щом стане с кехлибарен цвят махате за малко от котлона и добавяте маслото разбърквате докато се хомогенизира. Добавяте сметаната и бъркате връщате на котлона на слаб огън и бъркате докато се получи гладка течна вълшебна вкусотия.


Поръсвате с малко сол по-добре е да е по едра да не се разтопява веднага.





Имах няколко парченца сладкиш, няма да ви казвам какво се получи с този сос.


Да Ви е сладко!


1 коментар: