събота, 11 август 2018 г.

Торта Бонита



Семпла лятна тортичка за домашните любимци, няма как да се мине и един ден без десерт. Ей така измислена на майтап взе, че се получи много вкусна тортичка. Пък и малко по-здравословна с кафява захар и сироп от агаве.


Идеална компания за кафето сутринта!
Снимките са буквално за секунди направени, колкото да има снимка на рецептата, извинете ме за тях, но времето все не ми стига.


Необходимите продукти: 2 яйца, 2 белтъка, 75 гр кафява захар, 75 гр брашно, 30 гр масло, 30 гр тахан от шам фъстък, 1 ч л натурална ванилова захар, 1/4 ч л сода, 1/6 ч л бакпулвер 2 с л квас.

За крема: 1 банан, 4 с л сироп от агаве, 125 гр маскарпоне, 100 мл млечна сметана, 3 гр желатин. 

За поръсване отгоре натурално какао.



Разбийте яйцата със захарта на крем, добавете маслото, кваса и тахана, леко разбъркайте. Смесете всички сухи съставки и ги добавете като разбърквате внимателно. Изсипете въф форма за торта с диаметър 18-20см, покрите с хартия за печене и намазана с масло.
Печете на 180 градуса до суха клечка. Извадете и оставете да се охлади.



За крема пасирайте бананите, като гледайте да не ги правите съвсем на чорба, даже може и на ръка. Разбийте сметаната на меки връхчета и смесете с маскарпонето. Добавете банана и сиропа от агаве и разбъркайте добре. Накиснете желатина и го загрейте да се разстопи. Прибавете и него и разбркайте внимателно. 

Разрежете блата на две и поставете едната половина в тортена чиния. Сложете ринг и стегнете. Сипете половината от крема и заравнете. Сложете втория блат и отново залейте с крем. Оставете да стегне в хладилник. Преди поднасяне извадете и премахнете ринга. Поръсете с какао.

Остава само да се насладите на творението си, като мен! Да Ви е сладко!

Ако сте харесали идеята за тази тортичка направете си я и споделете с бутоните под публикацията! Благодаря!




1 коментар: