неделя, 12 август 2018 г.

Малинов чийзкейк без печене

Близо.
По-близо.
Най-близо!

Ам!
Не изпускайте сезона на малините, свежестта, аромата и вкуса на тези плодове дава възможност за безброй комбинации с други продукти. В този чийзкейк аз реших техния вкус да е преобладаващ, има съвсем лек акцент с кората от лайм, която се съчетава перфектно с малиновия вкус.


Необходимите продукти:
 За основата - 300 гр маслени бисквити, 60 гр масло, 60 гр нарязани и леко запечени бадеми.
За крема - 300 гр крема сирене, 700 гр заквасена сметана, пудра захар на вкус около 1 ч ч, 180 мл прясно изцеден малинов сок, 9 гр желатин, кората на един лайм. 
За желето - 20 малини, 5 с л захар, 120 мл вода, 3-4 гр желатин.



За основата смелете бисквитите и бадемите с блендер за секунди, добавете маслото, разбъркайте и сместа за основата е готова.





 Сложете във форма с подвижен борд и леко притиснете така че да се получи равномерно тънко блатче. 


За крема разбийте крема сиренето, захарта, кората от лам и сметаната с телена бъркалка. Накиснете желатина в студена вода. Сложете малиновия сок в касерола и загрейте, отместете касеролата от котлона, добавете желатина и разбъркайте. Сипете желатиновата смес към сметановата и разбъркайте до хомогенност. Готов е и крема, сега просто го изсипете върху бисквитената основа.
Оставете да се охлади за няколко часа или за една нощ.



За глазурата сложете малините захарта и водата в касерола като заври смачкайте малините с уреда за картофено пюре. Махнете от котлона и прецедете през цедка. В топлият още сок сложете накиснатия желатин и разбъркайте. 
изсипете върху чийзкейка и оставете да се желира, става бързо за няколко минути.
 Украсете по ваш вкус и поднесете с усмивка.


Да Ви е сладко!


Ако ви е харесал моя малинов чийзкейк, направете си го и споделете с бутоните под публикацията. Благодаря! 




1 коментар: