събота, 25 юни 2016 г.

Плодови сладоледи с уникален вкус



Като Ви казвам, че няма да си купя повече сладолед, хич не се шегувам. С всеки следващ се зарибявам още и още.


Идеята за тези ми дойде като си пазарувахме със щерката и  тя каза че иска да си направи сорбе от някакъв плод ама да е гладко като сладолед. Получи се страхотно и вече съм измислила следващата комбинация. И тя е Авокадов сладолед и Бял шоколад от по-стара публикация. Единият е доста сладък а другия не толкова и комбинацията е идеален баланс.


Праскова: 2 праскови, 4 с л кондензирано мляко, 2 с л лимонов сок, 1 ч ч разбита млечна сметана.

Пасирайте прасковите с кондензираното мляко, добавете лимоновият сок, и разбитата сметана. Разбъркайте добре и изсипете сместа в машината за сладолед. След 20 минути имате страхотен плодов сладолед. Прехвърлете го във формички или кутия и замразете. Моята малка красавица пожела да си направи сладоледчета на клечка във силиконовите форми за печене, но мисля че се получиха добре.


Авокадо: 1 авокадо, 4 с л мед, 2 с л кондензирано мляко, 200 мл кокосово мляко, 1 ч ч разбита сметана, 1-2 с л лимонов сок.

Пасирайте авокадото с кокосовото мляко и добавете меда и кондензираното мляко. Пасирайте за кратко и добавете лимоновият сок и разбитата сметана.
Пуснете машината и прехвърлете в сладоледената машина, след 30-35 минути сте готови. Може да прехвърлите във форма или кутия и да замразите.


Да Ви е сладко и хладно! 

Ако и вие сте на гребена на лятото и хич не ви се сърфира до отпуската, между работното място и дома, постойте си поне през уикенда вкъщи и се позабавлявайте с пасатора и машинката за сладолед.  

Харесват ли ви? Споделете ги, ако е така, за да има се порадват повече хора  :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар