събота, 25 юни 2016 г.

Сладолед Бял шоколад



След като си купих вече машинка за сладолед просто няма да си купя готов, както стана с хляба след хлебопекарната. По желание на мъжа направих бял сладолед, че той не обича шоколадов. Резултата е вълшебен! 



Няма как да не се похваля с моята машинка и някои други придобивки за моята кухня, които си купих през изминалата седмица! Благодарение на една спечелена награда изпълних една детска мечта, която отлагах с години.



Необходимите продукти: 200 гр бял шоколад, 4 жълтъка, 200 мл прясно мляко, 100 гр захар, 1 ч л ванилов екстракт, 1 ч ч сметана млечна 30-35 %, щ сол.

Сварете млякото. Разбийте жълтъците със захарта и добавете топлото мляко към тях като бъркате непрекъснато. Върнете на котлона и варете до сгъстяване. Не очаквайте да стане гъсто като нишесте. Просто трябва да оставя пътечка по гърба на лъжицата. Добавете начупеният шоколад в горещата смес и бъркайте докато се хомогенизира. Оставете да се охлади на стайна температура. Разбийте сметаната и я добавете като бъркате на ръка. Охладете сместа в хладилник за 4 часа. Изсипете сместа в уреда за сладолед и оставете там докато се сгъсти. Прехвърлете в кутия и замразете. Готово имате най-нежният сладолед на света, без консерванти, изкуствени аромати и емулгатори. 


Както всички други сладоледи това е страхотно разхлаждащо предложение, което може да комбинирате с палачинка, коблър или ашуре.

Да Ви е сладко!
Ако го направите, ще се радвате на усмихнати физиономии около вас.
Споделете рецептата с бутоните под публикацията, благодаря Ви предварително!




Няма коментари:

Публикуване на коментар