неделя, 27 декември 2015 г.

Свинско в тесто


Тази рецепта ми я похвали една колежка и реших да си я направя. Оригинала може да видите тук: http://www.bonapeti.bg/recepti/Svinsko-v-testo/


Необходимите продукти: 4 бр свинско бонфиле (около 1,2кг) аз да си призная не го направих с бон филе и резултата беше много добър, пък ако се направи с бон филе сигурно ще е още по-добре, 500 гр гъби, 4 с л горчица, 1 с л маслинова паста (това беше добавено от мен),  2 с л зехтин, черен пипер, 200 гр прошуто.
За тестото: 100 гр свинска мас, 250 гр брашно, 2 жълтъка, 50 мл студена вода, сол, 1 жълтък за намазване. Тази коричка се получава страхотна може и само нея да си хапне човек.
















Брашното за тестото се слага в купа, към него се добавят солта, свинската мас, водата и жълтъците и се замесва меко тесто. Покрива се с пластик и се оставя в хладилник за 15 минути.
Месото се обезципява. Тънките краища се изрязват, четирите филета трябва да са с еднаква дължина. Гъбите се обелват и шапките им се нарязват на четири, а пънчетата на две. Запържват се в зехтина без да се посоляват. Половината прошуто се подрежда върху пластик, върху него се слагат две филета, предварително подправени със сол и черен пипер и намазани с по 2 с. л. от горчицата. Увиват се. Така се приготвят и останалите две филета свинско.
Тестото се разточва върху набрашнен плот. Краищата се изрязват и се отделят, за да се използват за украса, а тестото се оформя на правоъгълник.Върху него се слага парче месо, отгоре гъби и накрая – другото месо.  С тестото се покрива месото, така че да му се придаде правилна форма. Страничните краища се изрязват. Жълтъка за намазване се смесва със малко вода. С него се намазва тестото, отгоре се подреждат лентичките, така че да се получи решетка. Те също се мажат с жълтък. Пече се в предварително сгорещена фурна на 190 градуса с вентилатор за около 50 минути. 


Да Ви е сладко! 


Ако и на вас ви е харесала идеята за месо в тесто направете си я и споделете с бутоните под публикацията.


1 коментар: