вторник, 8 декември 2015 г.

Есенна приказка 2




Една позната торта в различна премяна : http://samozagladni.blogspot.bg/2015/11/blog-post.html много ни хареса та реших да я повторя с малко по-различни добавки. Малко плодове и орехи вътре, а от вън плодове и кокосови стърготини.


Необходимите продукти: 2 яйца, 1 ч ч захар, 3 с л мед, 1 ч л сода, 1 ч л канела, 80 гр масло, 500 гр брашно.
В тенджера се разбиват яйцата и захарта, добавят се и другите продукти без брашното. Бърка се и се загрява докато започне да променя леко цвета. Свалете от котлона и добавете брашното. Бъркайте с бъркалка и като стане много гъсто омесете на ръка. Внимавайте да не се опарите, ако е още горещо. 
Разделете на 8 топки и разточете върху хартия за печене. Корите трябва да са с дебелина около 2-3 мм. Печете на 200 градуса до златисто, внимавайте че са тънки и лесно изгарят. За да ми е по лесно и бързо точа върху две хартийки които непрекъснато сменям във фурната. Оставям ги една върху друга за да се охладят.
За тази торта ви са необходими 3 блатчета.


За крема: 800 мл прясно мляко, 1/2 ч ч брашно, 8 с л захар, 1 бял шоколад , 2 ч ч пюре от печена тиква, 60 гр масло, 1 шушулка ванилия, 1 ч ч сметана.


Сварете крема както се вари нишесте. Добавете маслото, и шоколада нарязан на парченца. Разбъркайте добре и добавете тиквеното пюре и семенцата от ванилената шушулка. След като изстине крема го смесете със сметаната разбита предварително.
Една чаша орехи за гарнитура, 1 банан, 20 малини, шепа боровинки, 1 киви. 


Сглобете тортата като поставите един блат в чиния и ринг около него. Изсипете 1/3 от крема и 12 от орехите малко плодове. Повторете това с вторият блат. Върху третия изсипете само вкрем и оставете да се стегне в хладилника. Аз си направих бастунчета от тестото, които изпекох като меденки и наредих върху тортата. Като стегне тортата освободете от ринга и украсете с плодове потопени в разтопен желатин. Отстрани облечете тортата с кокос.



Да Ви е сладко!
Ако Ви е харесала тази идея, споделете я с бутоните под публикацията!

Няма коментари:

Публикуване на коментар